Seria Regina Rosie


Scriitoare de renume mondial, cunoscută pentru romanul său fantastic Regina Roșie, care se va bucura de o ecranizare nemaipomenită. Scenaristă la origini, Victoria este interesată de istorie și literatură veche și face mai multe cercetări în acest domeniu. Pornește într-o incursiune extraordinară în Europa și reușește să cunoască îndeaproape misterele istoriei europene. Își inventează personajele cu talent și candoare și reușește să dea naștere unor povești de-a dreptul nemaipomenite, care ne vor cuceri încă de la prima pagină. Lucrează în colaborare cu mai multe editură și mai multe gazete renumite, iar primele sale opere vor cuceri publicul cu mic și mare.
O bună bucată de vreme, autoarea caută sursă de inspirație în romanele citite în copilărie, iar personajele pe care le creează sunt de-a dreptul extraordinare. Când ne așteptam mai puțin, emoția Victoriei ne cuprinde și pe noi și ne poartă într-o călătorie nemaipomenită, fără cale de întoarcere și menită să ne ofere noi și noi experiențe.
Roman pentru adolescenți, care poate fi încadrat în seria fantasy, ne cucerește și ne trimite într-o lume pe care nu credeam că o vom descoperi vreodată. Avea să fie publicat în anul 2015, ca prim roman dintr-o serie de scrieri de-a dreptul revelatoare. Povestea se desfășoară într-un labirint plin de mistere, populat de fel și fel de personaje interesante și colorate.
Cartea o are în prim plan pe Mare Barrow, o tânără de 17 ani, care primește o șansă să își depășească condiția mizeră. Cumva, fata este purtată într-o călătorie nemaipomenită, care se desfășoară într-un univers paralel, plin de fel și fel de pericole. Aici își fac apariția antagoniștii, care ar face orice numai să împiedice triumful binelui și ascensiunea extraordinară a fetei.
Povestea este, pe alocuri, dramatică și extrem de sinceră, iar eroina este captivă într-un joc mortal, care o va învăța să devină mai puternică și mai ambițioasă. La o analiză mai atentă, cartea se aseamănă cu o altă serie celebră, Jocurile Foamei, dar miza este alta, precum și publicul țintă.
Autoarea explorează în mod magistral emoțiile eroinei sale și ne pune față-n față cu fel și fel de evenimente șocante, care ne vor impresiona și ne vor oferi o viziune diferită asupra lumii. Treptat, suntem captivați de răsturnările de situație, de trimiterile către alte epoci și de acțiunea propriu-zisă.
Romanul este primul dintr-o serie de patru lucrări, iar eroii își împart magistral rolurile și reușesc să ne surprindă chiar și atunci când eram siguri că le-am văzut pe toate. Operele se completează magistral și există o continuitate a poveștii, care ne lasă impresionați și curioși să aflăm care va fi deznodământul.
Cartea va fi tradusă în peste 30 de limbi de circulație internațională și masiv distribuită pretutindeni, iar numele autoarei va căpăta faima mondială. Astăzi, scrierea este utilizată drept sursă de inspirație pentru o mini serie televizată, dar și pentru câteva serii de benzi desenate, dedicate întru totul iubitorilor de fantasy. Pe site-ul nostru, cartea este disponibilă la numai un click depărtare: RAO (2016), Nemira (2016).


sus