Filtre:
Edituri
 Humanitas(23) Vintage Books(5) Vintage(5) Gallimard(4) Pocket Books(3) Univers(3) Penguin Books(2) A new directions book(1) Bibelot(1) Berkley Books(1)
Pret
  5 - 10 Lei (2)  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (4)
An aparitie
19682022
Limba
 Romana(26) Engleza(19) Franceza(4)
Coperti
 Brosate(49)
Colectii
 Raftul Denisei(17) Cartea de pe noptiera(3) Globus(2) Nipponica(1) Modern Classics(1) Raftul intai(1)

Filtrează
Carti Yukio Mishima
Ordonează
Pagina: 123
Carti Yukio Mishima
Despre Yukio Mishima

Hiraoka Kimitake este numele real al lui Yukio Mishima. S-a nascut intr-o familie de samurai la data de 14 ianuarie 1925 in Tokio. A ales sa scrie sub pseudonim pentru a se ascunde de tatal sau care impunea reguli foarte stricte in acest sens. A absolvit facultatea de Drept si pentru o perioada a fost angajat al Ministerului de Finante. A inceput sa scrie de la 12 ani, compunand povestiri si piese de teatru, multe fiind traduse si in alte limbi. Primul sau roman s-a intitulat Confesiunile unei masti si a aparut in 1949. Lucrarea partial autobiografica despre un tanar homosexual care trebuie sa isi mascheze preferintele sexuale in societate a fost inceputul unui remarcabil succes si l-a incurajat pe Kimitake sa continue scrierile. Au urmat mai multe carti care i-au adus prestigiu, printre care se numara titlurile Sete de iubire sau Tumultul valurilor, povesti ale caror personaje principale nu isi gasesc fericirea din cauza idealurilor de neatins. Opera lui Yukio Mishima este considerata avangardista, combinand elementele estetice moderne cu cele traditionale si punand accent pe moarte si sexualitate. A fost nominalizat de trei ori la Premiul Nobel pentru Literatura si este considerat unul dintre cei mai importanti autori japonezi ai secolului XX. Yukio Mishima carti. A fost fondatorul unei grupari, Societatea Scutului, care avea ca membri studenti antrenati in artele martiale japoneze de catre Mishima si care punea cultul imparatului ca zeu in prim plan.

Pe 25 noiembrie 1970, dupa ce a trimis la publicat ultimul roman al tetralogiei sale, Yukio Mishima, alaturi de alti patru membri ai gruparii sale, sub un pretext fals, au patruns in biroul comandantului general al Comandamentului Estic al Fortelor de Aparare din Tokio. Preluand controlul, Mishima a tinut de la balcon un discurs soldatilor, indemnandu-i pe acestia sa rastoarne Constitutia de dupa al Doilea Razboi Mondial, care interzicea razboiul si reinarmarea japoneza. Fiind ironizat, acesta s-a sinucis prin metoda traditionala seppuku, acest tragic eveniment provocand multe speculatii si regrete.


sus