Carti Zig Ziglar
Pagina: 1  
Carti Zig Ziglar
Despre Zig Ziglar

Zig Ziglar, autorul cărţii Pe culmile succesului, a fost un autor motivaţional care s-a remarcat prin stilul său ce include parabole biblice, poveşti adevărate inspiraţionale, aforisme ale altor gânditori celebri, cum sunt filosofii clasici sau moderni, pilde, o aplecare spre bun simţ şi sfaturi ce pot fi folosite în numeroase domenii ale vieţii. Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale scrierilor lui Zig Ziglar este că pune accentul pe realizarea personală şi dobândirea stării de bine şi, în plus, câştigarea lucrurilor pe care ni le dorim cu adevărat, prin aplecarea spre a-i ajuta pe ceilalţi, prin depăşirea egoismului, prin ieşirea din zona în care ne considerăm pe noi înşine preocuparea primă. Îi încurajează pe oameni să creadă în ei înşişi, în potenţialul lor, se respecte pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor, grupul din care fac parte, organizaţia pentru care lucrează şi clienţii pe care îi au. Responsabilitatea personală pe care o promova includea a lucra împreună şi în beneficiul tuturor, nu exclusiv al propriei persoane.

Autorul s-a născut pe 6 noiembrie 1926 în Alabama, SUA, fiul cuplului John şi Lila, și a avut încă unsprezece fraţi. Tatăl său a murit în 1932 din cauza unui infarct, iar la două zile distanţă de acest eveniment a murit şi sora sa cea mai mică. Despre mama sa a declarat că, deşi avea doar cinci clase, era o femeie foarte înţeleaptă şi o creştină practicantă. Deşi în perioada aceea segregarea rasială era intensă, mama sa îi îndemna ferm să se poarte frumos cu cei de culoare. De altfel, peste ani, în 1972, Zig Ziglar va fi reconvins de necesitatea existenţei unei legături reale cu Dumnezeu de către o bătrână negresă. Autorul se referă la credinţa în Hristos ca fiind cea care l-a făcut să înţeleagă că adevăratul succes este ceva ce nu are legătură cu banii, şi anume pacea interioară.

Din cauza unui accident şi-a pierdut spre finalul vieţii memoria pe termen scurt. Cu toate acestea a continuat să scrie şi să ţină conferinţe în întreaga lume, frecvent însoţit de fiica sa, Julie, pe scenă. Ce este interesant la Zig Ziglar este faptul că nu şi-a creat imaginea unei vieţi perfecte, ci trăieşte greutăţi, arătându-le celorlalţi modalităţi prin care le pot rezolva şi ei pe ale lor.


sus