Filtre:
Edituri
 Curtea Veche(6) Vermilion(3) Adevar Divin(2) Avery(1) Hazelden(1) AR Network(1) Penguin Books(1)
Pret
  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (1)  50 - 100 Lei (2)
An aparitie
20102022
Limba
 Romana(10) Engleza(5)
Coperti
 Brosate(13) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Biblioterapia(1) Carti Cheie(1)

Filtrează
Carti Brene Brown
Ordonează
Pagina: 1
Carti Brene Brown
Despre Brene Brown

Casandra Brene Brown (n. 18 noiembrie 1965) este profesoara de cercetare la Universitatea din Houston, unde detine Fundatia Huffington si Catedra Brene Brown la Colegiul Absolvent de Asistenta Sociala. Si-a petrecut cariera studiind teme precum curajul, vulnerabilitatea, rusinea si empatia, si este autoarea a cinci bestseller-uri din New York Times: The Gifts of Imperfection, Daring Greatly, Rising Strong, Braving the erness si ultima ei carte, Dare to Plumb, care este punctul culminant al unui studiu de sapte ani despre curaj si leadership.

Casandra Brene Brown s-a nascut in San Antonio, Texas, fiica lui Charles Arthur Brown si a Casandrei Deanne Rogers. Ea a petrecut o perioada de formare in New Orleans, Louisiana. Si-a obtinut licenta in Asistenta Sociala (BSW) la Universitatea din Texas la Austin in 1995, cesteia urmandu-i un Master in Asistenta Sociala (MSW) in 1996. Si-a luat mai tarziu si doctoratul in Asistenta Sociala la Universitatea din Houston in 2002.

Brown si-a inceput cariera de profesoara in cercetare la Universitatea din Houston College College of Social Work. Lucrarile ei se concentreaza pe leadershipul autentic in familii, scoli si organizatii. Ea a tinut un discurs TED in anul 2012 si inca doua TEDx, in 2010. Discursul cu tema Puterea vulnerabilitatii este una dintre cele cinci cele mai vizionate discutii TED, cu peste 40 de milioane de vizualizari.

In 2009, revista Houston Woman a votat-o pe Brown una dintre cele mai influente femei din oras. A primit, de asemenea, premii didactice, inclusiv Premiul Colegiului Absolvent al Asistentei Facultatilor de Asistenta Sociala. In 2016, Fundatia Huffington a investit 2 milioane de dolari pe parcursul a patru ani pentru a inzestra o catedra de cercetare pe numele ei la Colegiul Absolvent de Asistenta Sociala, unde Brown indruma formarea studentilor din domeniul asistentei sociale in metodologia teoriei fundamentate si in cercetarea ei asupra vulnerabilitatii, curajului, rusinii si empatiei.

In martie 2013, ea a discutat cu Oprah Winfrey in Super Soul Sunday despre cartea ei, Daring Greatly. Brown spune ca a conceput titlul acelei carti inspirandu-se dintr-un discurs pe tema Cetatenia intr-o republica, discurs tinut la Sorbona. Brown este CEO al The Daring Way, un program de pregatire profesionala si certificare pe teme de vulnerabilitate, curaj, rusine si empatie.

Publicatii: I Thought It Was Just Me (But It Isn't): Telling the truth about perfectionism, inadequacy and power [Am crezut ca era vina mea (dar nu era)] - 2007; Connections: A 12-session psychoeducational shame-resilience curriculum - 2009; The Gifts of Imperfection: Let go of who you think you're supposed to be and embrace who you are (Darurile imperfectiunii - 2010); Daring Greatly: How the courage to be vulnerable transforms the way we live, love, parent and lead - 2012; Rising Strong: The reckoning, the rumble, the revolution (Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand. Recunoasterea, Analiza, Revolutia) - 2015: Braving the erness: The quest for true belonging and the courage to stand alone (Curajul in salbaticie) - 2017; Dare to Lead: Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts (Indrazneste sa conduci prin munca neinfricata, conversatii dificile si implicare deplina- 2018); The Gifts of Imperfection: 10th Anniversary Edition (Darurile imperfectiunii: Editia aniversara de 10 ani) - 2020.

Cărți populare scrise de Brene Brown: Curajul in salbaticieCurajul de a fi vulnerabil

sus