Carti Jojo Moyes
Pagina: 1  
Carti Jojo Moyes
Despre Jojo Moyes

Autoarea contemporana, nascuta la 4 august 1969 la Londra, este un romancier celebru. A castigat o bursa finantata de ziarul The Independent pentru a studia jurnalismul si la sfarsitul facultatii a lucrat pentru aceasta publicatie timp de 10 ani, unde a fost reporter de stiri si asistent editor. La inceputul carierei, Jojo Moyes a scris trei manuscrise care au fost respinse. Avand un copil mic si fiind insarcinata, si-a luat angajamentul ca se va retrage daca va fi respins si al patrulea. Insa, dupa ce a prezentat si ultima carte unor editori diferiti, acestia au inceput un razboi de licitare pentru drepturi.

In 2002 a aparut prima ei carte, iar de atunci a scris 11 romane, toate apreciate de criticii literari. Este unul din putinii autori care au castigat de doua ori premiul pentru cel mai bun roman romantic al anului, in 2004 si 2011, carti care au fost traduse in peste 28 de limbi si au ocupat numarul unu in noua tari. In 2016 a avut loc ecranizarea romanului sau nominalizat pentru Cartea Anului, care s-a vandut in peste 8 milioane de exemplare in intreaga lume, adaptarea filmului aducandu-i un si mai mare succes.

Jojo Moyes admite ca nu are o anumita sursa de inspiratie si ca ideile ii vin din orice, ca de exemplu dintr-un fragment al unei conversatii purtate cu cei dragi. Jojo Moyes carti. Unele dintre caracteristicile personajelor sale sunt inspirate din calitatile sau partile negative ale oamenilor pe care ii cunoaste. Toate cartile sale prezinta o poveste de dragoste impresionanta, cu un impact emotional marcant, ea insasi plangand atunci cand le creeaza. Jojo Moyes declară că gaseste foarte greu timp pentru a scrie, fiind casatorita si mama a trei copii.

sus