Filtre:
Edituri
 Polirom(17) Phoenix(6) Booklet(3) Planeta(2) Pocket Book(1) Orion(1) Edebe(1) Insel(1) London(1) Weidenfeld and Nicolson(1) Robert Laffont(1)
Pret
  20 - 50 Lei (6)
An aparitie
20012023
Limba
 Romana(18) Engleza(8) Spaniola(6) Franceza(2) Poloneza(1) Germana(1)
Coperti
 Brosate(31) Cartonate si supracoperta(5)
Colectii
 Biblioteca Polirom(10) Junior(1)

Filtrează
Carti Carlos Ruiz Zafon
Ordonează
Pagina: 12
Carti Carlos Ruiz Zafon
Despre Carlos Ruiz Zafon

Romancierul spaniol Carlos Ruiz Zafon s-a născut la Barcelona pe 25 septembrie 1964. Pe lângă a fi autor de romane este şi scenarist, stabilindu-se la Los Angeles din 1994. Primul său roman, Prinţul din negură, apărut în 1993, a fost premiat cu distinţia Edebe pentru literatură adresată tinerilor. În acelaşi gen al scrierilor pentru adolescenţi se înscriu şi alte cărţi ale sale: Luminile din septembrie, Palatul de la miazănoapte, Marina. În 2001 a publicat Umbra vântului, lucrare cu care şi-a câştigat faima internaţională. Romanul îşi amplasează povestea, în parte mister, în parte tragedie, pe străzile gotice ale Barcelonei înaintea războiului civil spaniol. Daniel Sempere, fiul unui librar şi îngrijitor al cimitirului, găseşte o carte numită Umbra vântului a unui autor obscur, Julian Carax. Captivat de textul sumbru şi tragic, încearcă să găsească şi alte titluri ale acelui autor, însă descoperă că cineva a ars toate copiile romanelor lui Carax, ceea ce l-ar putea face pe Daniel unul dintre ultimii deţinători ai unei cărţi ale acestui scriitor. carlos Ruiz Zafon carti. Eforturile sale de a proteja cartea şi de a afla mai multe despre creatorul ei îl conduc pe tânăr într-o lume de secrete întunecate, poveşti de dragoste interzise şi răni dureroase din trecutul Barcelonei din vremea războiului civil şi a celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea lui Carlos Ruiz Zafon este, de fapt, o laudă adusă literaturii clasice şi bucuriei de a citi, importanţei şi valorii cărţilor în general.

Carlos Ruiz Zafon a urmat colegiul iezuit San Ignacio de Sarria, după care a studiat ştiinţa informaţiei, începând totodată să lucreze în publicitate, cu succes, însă decizădu-se să urmeze o carieră literară fermă începând cu 1992. După Umbra vântului a urmat Jocul îngerului, cu un ton defetist şi destul de trist, însă care s-a bucurat de un mare succes, cartea vânzându-se numai în Catalonia în prima săptămână de la lansare în număr de 250.000 de copii. În 2011 a fost publicată o a treia carte din această serie dedicată oraşului natal al lui Zafon, o lucrare mult mai optimistă decât precedenta: Prizonierul cerului. Labirintul spiritelor, ultima carte din tetralogie, a apărut în 2016.


sus