Filtre:
Edituri
 Lider(4) Litera(3) Granada(2) Fawcett(1) Aquila 93(1)
Pret
  5 - 10 Lei (4)  10 - 20 Lei (3)
An aparitie
19852014
Limba
 Romana(10) Engleza(1)
Coperti
 Brosate(11)
Colectii
 Iubiri de poveste(3) Romantica(1)

Filtrează
Carti Jennifer Blake
Ordonează
Pagina: 1
Carti Jennifer Blake
Despre Jennifer Blake

Patricia Maxwell (nascuta la 9 martie 1942 in apropiere de Goldonna, Louisiana) este o autoare americana de best-sellere. Ea are peste cincizeci de romane si este cel mai bine cunoscuta prin pesudonimul Jennifer Blake.

S-a nascut intr-o casa veche de o suta de douazeci de ani construita de bunicii ei in apropiere de Goldonna, Louisiana; familia ei a fost a saptea generatie care a locuit acolo. A crescut in ferma parintelui ei din Louisiana. Prin intermediul mamei sale, care apartinea unui club de carte pentru comenzi prin posta, a prins gustul lecturii si, in perioada adolescentei, s-a oferit voluntar la biblioteca scolii, cimentand si mai mult dragostea ei pentru cuvantul scris.

La varsta de 15 ani fosta Patricia Ponder s-a casatorit, a luat numele de familie al sotului Maxwell, a devenit casnica si, in curand, mama. Ea a inceput sa scrie intr-o dimineata, cand avea 21 de ani, incercand sa descrie un vis foarte viu pe care l-a avut, plasat in Scotia istorica. A urmat un curs de scriere timp de sase saptamani si a inceput sa exerseze cat a putut.

Pentru urmatorii sapte ani, Maxwell a vandut diverse poezii, articole si nuvele inainte de a decide sa isi dedice timpul pentru a scrie un roman. Sotul ei a sustinut foarte mult eforturile sale, cumparandu-i o masina de scris. Dupa ce s-a uitat in mod obiectiv la lucrarea sa, Maxwell a decis ca nu este suficient de buna pentru vanzare si a inceput rapid al doilea manuscris. Acesta s-a vandut in 1970 primului editor care intr-adevar l-a citit.

Lucrarile timpurii ale lui Maxwell, publicate sub numele propriu, au fost romane de mister si suspans. La mijlocul anilor '70, acest tip de roman a devenit mai putin popular, iar Maxwell a avut brusc probleme la vanzarea de noi lucrari. Dupa doi ani de lupta pentru a gasi o alta nisa, i s-a propus sa scrie un alt gen, romantismul istoric. Primul ei roman din acest gen, Love's Wild Desire, a devenit un bestseller din New York Times sub pseudonimul Jennifer Blake (pentru ca fanii operei sale anterioare sa nu fie derutati).
Maxwell a lansat romane sub acest pseudonim timp de peste 30 de ani. Ea scrie atat romane romane contemporane, cat si istorice, multe dintre ele stabilite intre 1830-1850. Marea majoritate a romanelor sale sunt stabilite in Louisiana. Scrie timp de sase ore pe zi, cinci zile pe saptamana in biroul ei de acasa, completand de obicei cate o carte in fiecare an.

Aceasta legenda a genului romantic este numita „Magnolia din otel a fictiunii femeilor” si a obtinut statutul de New York Times Best Seller din 1977, cu Love's wild desire. De asemenea, bestseller international, ea a fost publicata in 18 limbi, vanzarile la nivel mondial fiind de aproximativ 30 de milioane.

Maxwell si sotul ei traiesc in nordul statului Louisiana de pe teritoriul american, si au o a doua casa in Colorado. Au patru copii si mai multi nepoti.

Carti publicate: Love’s wild desire (1977), Valea aurului (1980), Vraja sudului (1981), Capcana inimii (2011), Propunere indecenta (2005), Duelul inimilor (2006), Blestemul (2007), Cavalerul de aur (2011), Dragoste si fum, Rasplata unui rege (2011).

Este membru fondator al Romance Writers of America, al RWA Hall of Fame, si beneficiar al RWA Lifetime Achievement Rita. Detine numeroase alte onoruri, printre doua „Maggies”, doua medalioane Holt, mai multe premii ale Reviewer’s Choice, premiul pentru cariera din revista Romantic Times Book Reviews si Premiul Frank Waters pentru excelenta literara.

sus