Filtre:
Edituri
 Trei(5) Presses de la Cite(1) Hesperus(1) Fourth Estate(1)
Pret
An aparitie
20112019
Limba
 Romana(5) Engleza(2) Franceza(1)
Coperti
 Brosate(8)
Colectii
 Fiction Connection(3)

Filtrează
Carti Jonas Jonasson
Ordonează
Pagina: 1
Carti Jonas Jonasson
Despre Jonas Jonasson

Autor suedez cunoscut pentru povestile sale pline de umor si spirit. Jonas Jonasson s-a nascut la 6 iulie 1961, in Växjö, Suedia. A crescut intr-un orasel din sudul tarii si a dezvoltat un interes timpuriu pentru scris. Inca din copilarie, Jonasson a fost un cititor avid, iar dragostea sa pentru literatura nu a facut decat sa creasca cu timpul.

Dupa ce si-a terminat studiile, Jonas Jonasson a inceput o cariera in jurnalism. A lucrat pentru diverse ziare suedeze si a acumulat experienta in domeniul mass-media si al comunicarii. In calitate de jurnalist, Jonasson a acoperit o gama larga de subiecte, de la politica la cultura, si a dezvoltat o intelegere profunda a dinamicii societatii. A inceput sa scrie cand lucre ca jurnalist. Ulterior, si-a infiintat propria companie de productie. Dupa mai multi ani in industria media, Jonas a simtit nevoia sa faca altceva.

A devenit celebru in intreaga lume foarte rapid datorita romanului sau de Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann (2009, Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut). Pana in prezent, acest roman s-a vandut in unsprezece milioane de exemplare in 133 de tari si pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii. In anul 2013 a fost transformat intr-un film de mare succes.

Romanul spune povestea aventuroasa a lui Allan Karlsson, un centenar care evadeaza din azilul de batrani si porneste intr-o calatorie plina de personaje excentrice si rasturnari de situatie neasteptate. Stilul narativ plin de umor si neconventional al cartii a captivat cititorii din intreaga lume, impunandu-l pe Jonas Jonasson drept un autor proeminent de fictiune comica.

Succesul international s-a repetat cu cel de-al doilea roman al lui Jonas, Analfabeten som kunde rakna (Analfabeta care stia sa socoteasca). Fiecare volum al sau este cunoscut pentru abordarea satirica si plina de umor. O alta lucrare notabile a scriitorului suedez este Mordar-Anders och hans vanner (2015, Asasinul Anders si lumea pe intelesul tuturor). Cel mai recent, De profeet en de idioot, publicat in anul 2022.

Opera: Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann (2009, Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut); Analfabeten som kunde rakna (2013, Analfabeta care stia sa socoteasca); Mordar-Anders och hans vanner (2015, Asasinul Anders si lumea pe intelesul tuturor); Hundraettaringen som tankte att han tankte for mycket (2018, Barbatul de 101 ani care voia sa salveze lumea); De profeet en de idioot (2022).
Cărți populare scrise de Jonas Jonasson: Barbatul de 100 de ani care a sarit pe fereastra si a disparut

sus