Filtre:
Edituri
 Humanitas(5) Penguin Books(3) Houghton Mifflin Company(1) Points(1) Publica(1)
Pret
  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
20022017
Limba
 Romana(6) Engleza(5) Franceza(2)
Coperti
 Brosate(12) Cartonate si supracoperta(1)
Colectii
 Raftul Denisei(4)
Filtrează
Carti Jonathan Safran Foer
Ordonează
Pagina: 1  
Carti Jonathan Safran Foer
Despre Jonathan Safran Foer

La 21 februarie 1977 (Washington) s-a nascut autorul american Jonathan Safran Foer. Tatal sau, Albert Foer, a fost avocat si presedinte la American Antitrust Institute, iar mama sa, Esther Foer, fiica unui supravietuitor al Holocaustului. Un copil vesel si totusi sensibil, Foer a invatat la Georgetown Day School, unde a fost ranit intr-un accident chimic in clasa, la varsta de opt ani.

In anul 1999 a absolvit Universitatea Princeton cu o licenta in filosofie. Inainte de a-si afla succesul ca romancier, Foer a lucrat ca editor la antologia A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry Inspired by the Work of Joseph Cornell, la care a contribuit cu o nuvela.

Foer a plecat in Ucraina pentru a cerceta istoria familiei sale; a transformat acea experienta in primul sau roman, Everything is Illuminated, care a fost publicat de Houghton Mifflin Harcourt (2002). A primit recenzii excelente, a fost un best-seller si a fost desemnat Cea mai buna carte a anului de catre Los Angeles Times. Romanul a castigat in cele din urma atat Premiul National al cartii evreiesti, cat si Premiul Guardian pentru prima carte. In 2005 Liev Schreiber a adaptat romanul pentru ecranizare.

Al doilea roman al lui Foer, Extremely Loud and Incredibly Close, a fost publicat in 2005 de Houghton Mifflin Harcourt. In ciuda faptului ca a fost criticata pe scara larga in ceea ce priveste scrierea sa experimentala, si aceasta a devenit bestseller. Aceasta a fost alta carte care a fost, de asemenea, adaptata intr-un film (de catre Stephen Daldry). Alta realizari insemnata a acestuia a fost un libret scris pentru opera „Sapte incercari de scapare din tacere”.

In 2008 Foer a fost angajat ca profesor de scriere creativa de Universitatea Yale si in prezent preda in cadrul programului de scriere creativa a Universitatii din New York. Ultima sa lucrare de fictiune, Escape from Children's’s Hospital, va fi publicata de Little Brown in 2014. Este casatorit cu Nicole Krauss (autor) si are doi copii. In prezent locuiesc in Brooklyn, New York.

Scrieri: Everything is Illuminated (Totul este iluminat, 2002); Extremely Loud and Incredibly Close (Extrem de tare si incredibil de aproape, 2005); Eating animals (De ce mancam animale, 2009); Tree of codes (2010); Here I am (Iata-ma, 2016); We Are the Weather: Saving the Planet Begis at Breakfast (2019).

sus