Filtre:
Edituri
 Nemira(30) Orion(11) Penguin Books(3) Gollancz(3) Stiinta si tehnica(2) Vintage Books(2) Oxford University Press(1) Robert Laffont(1) Nautilus(1) Houghton Mifflin Company(1) Le Livre de Poche(1) J ai lu(1) Librio(1) Vintage(1) Granada(1) Bluejay(1) Fanucci(1) Narratori Feltrinelli(1) HarperCollins(1) Panther Books(1) Denoel(1) Librairie des Champs-Elysees(1) Jai lu(1) Tehnica(1) Clasic(1) Athena(1)
Pret
  5 - 10 Lei (2)  10 - 20 Lei (1)  20 - 50 Lei (1)
An aparitie
19572017
Limba
 Romana(37) Engleza(26) Franceza(7) Italiana(2)
Coperti
 Brosate(65) Cartonate(5) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Nautilus(23) Le Livre de Poche(2) Povestiri Stiintifico Fantastice(2) SF Masterworks(1) Romanelor SF(1)

Filtrează
Carti Philip K. Dick
Ordonează
Pagina: 123
Carti Philip K. Dick
Despre Philip K. Dick

Philip Kindred Dick, scriitor american de SF ale cărui cărţi se remarcă prin prezentarea unor lumi iluzorii în care personajele se confruntă frecvent cu lupte psihologice, s-a născut în Chicago pe 16 decembrie 1928. A trăit 53 de ani, timp în care a creat lucrări ce explorează tărâmuri filosofice, sociologice, psihologice, politice, imaginând poveşti în care apar cel mai adesea corporaţii ce monopolizează lumea, sisteme de guvernământ autoritare, universuri alternative, stări ale conştiinţei modificate - abuzuri de substanţe, tulburări de identitate, schizofrenie, experienţe dincolo de realitatea vizibilă. Textele sale reflectă multe dintre trăirile lui Philip K. Dick însuşi, viaţa sa fiind marcată de consumul de droguri, căsnicii eşuate, paranoia, suişuri şi coborâşuri în starea emoţională şi, implicit, în capacitatea de creaţie literară.

Înainte de a studia timp de un an la Universitatea Berkeley din California, Dick a lucrat pentru scurtă vreme la radio. Liceul îl făcuse tot la Berkeley, în aceeaşi promoţie cu Ursula K. Le Guin, cei doi, însă, necunoscându-se în acea perioadă. A lucrat şi într-un magazin de discuri timp de patru ani. Prima sa povestire a fost publicată în 1952, iar de atunci s-a dedicat profesional exclusiv scrisului. Pentru o bună bucată de vreme a fost extrem de productiv, reuşind să creeze la aproximativ două săptămâni o lucrare nouă - o povestire sau o nuvelă. Primul său roman, Loterie solară, a apărut în 1955 şi a stabilit tema recurentă a scrierilor sale: alterarea realităţii. Cărţile lui Philip K. Dick sunt rezultatul minţii sale abuzate de amfetamine şi tulburate de probleme psihice. A publicat mai mult de 40 de romane şi 121 de povestiri în trei decenii de carieră literară. O parte din lucrările sale au fost ecranizate, cum este cazul cărţii Visează androizii oi electrice?, transpusă în filmul Blade Runner. Alte lucrări celebre ale lui Philip K. Dick sunt Omul din castelul înalt, Curgeţi, lacrimile mele, zise poliţistul, Ubik, Substanţa M, Furnica electrică, Timpul dezarticulat, Labirintul morţii, Cele trei stigmate ale lui Palmer. Scriitorul a murit pe data de 2 martie 1982, în urma unui accident vascular cerebral, fiind deconectat de la aparate după ce medicii au declarat că nu se mai înregistrează activitate cerebrală.

sus