Filtre:
Edituri
 Humanitas(5)
Pret
  5 - 10 Lei (2)  10 - 20 Lei (2)
An aparitie
19952015
Limba
 Romana(6)
Coperti
 Brosate(5) Cartonate(1)
Colectii
 Humanitas Practic(2)

Filtrează
Carti Aurelia Marinescu
Ordonează
Pagina: 1
Carti Aurelia Marinescu
Despre Aurelia Marinescu

Aurelia Marinescu (n. 21 februarie 1934 - d. 21 noiembrie 2017) este autoarea cartii Codul bunelor maniere de astazi, fosta profesoara de limba romana la liceul Dimitrie Cantemir din Bucuresti si absolventa a Facultatii de Limba si Literatura Romana din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Ea a fost copil unic la parinti. Ramasa orfana de tata la varsta de patru ani, iar mama sa lucrand, doi ani mai tarziu a fost trimisa la o sora bunicii sale (casatorita cu un conte), care a invatat-o bunele maniere in societate.

Vreme de douazeci si cinci de ani a fost profesoara de limba romana la liceul Dimitrie Cantemir din capitala. In aceasta perioada a editat prima revista a liceului si a intemeiat cenaclul George Calinescu, pe care l-a condus cu iscusinta si pasiune.

Cartea sa a fost publicata in anul 1996. Au fost revizuite si publicate alte trei editii. In urma succesului avut cu aceasta carte, a fost invitata radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie articole pentru reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat si sa ţina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

Conform afirmatiilor sale, dificultatile cu care s-a confruntat pe cand era profesoara (si diriginte) au fost motivatia pentru scrierea acestei carti, cu scopul de a ajuta romanii sa inteleaga importanta normelor de buna purtare.
Cărți populare scrise de Aurelia Marinescu: Codul bunelor maniere astazi

sus