Filtre:
Edituri
 Trei(11) Prietenii Cartii(1) Polirom(1)
Pret
  10 - 20 Lei (2)  20 - 50 Lei (3)
An aparitie
20022014
Limba
 Romana(13)
Coperti
 Brosate(12) Cartonate(1)
Colectii
 Psihologie Practica(7) Eroscop(3) Sinapse(1) Hexagon(1)

Filtrează
Carti Gerard Leleu
Ordonează
Pagina: 1
Carti Gerard Leleu
Despre Gerard Leleu

Gerard Leleu (nascut pe 28 septembrie 1932 In Lille, Franta) este medic si sexolog, scriitor si lector francez. Autor a numeroase carti despre cuplu si placere, este cunoscut in special pentru cartea sa de succes, Tratatul despre mangaieri.

A inceput ca anestezist-reanimator in neurochirurgie timp de cativa ani, in diverse spitale si clinici, iar apoi, la varsta de patruzeci si cinci de ani, a devenit psihoterapeut si sexolog. A devenit celebru scriind Tratatul despre mangaieri. De atunci, a inlantuit titluri, conferinte, spectacole si dezbateri. El participa In prezent la dezbateri pe diverse mijloace mass-media.

Profund impresionat de ororile celui de-al doilea razboi mondial, a decis sa urmeze educatia medicala, prima lui chemare. Va deveni medic in timpul razboiului algerian.

In 1977, frustrat de lipsa contactului uman in activitatea sa la acea vreme, la patruzeci si cinci de ani a decis sa se dedice, in calitate de consultant, diferitelor forme de psihoterapie: psihologia formei (Gestalt), psihanaliza, psihodrama, psihosinteza si sexologie, iar apoi se specializeaza in psihoterapia in cuplu, organizand numeroase conferinte pe tema dragostei si comunicarii in cuplu. A vandut mai mult de un milion de exemplare din cartea sa, Tratatul mangaierilor (1982).

Gerard Leleu a locuit la Marnac, in Perigord, unde a organizat cursuri de pregatire sau pregatire pentru viata in doi, ca parte a asociatiei de drept din 1901: L’Art-en-ciel. De asemenea, el organizeaza acolo un spectacol anual: (Idealul) sperat, care descrie cuplul ca intreg, de-a lungul evolutiei si pornind de la preistorie si influenta matriarhatului in aceste timpuri stravechi. Este o calatorie de reintalnire si reconciliere intre barbat si femeie in sexualitatea lor reinnoita, scapand de influenta punctelor negative ale patriarhatului. Potrivit lui Gérard Leleu, toate religiile patriarhale au jucat un rol important in inhibarea placerii sexuale moderne feminine.

Carti publicate: Tratatul mangaierilor (2003), Cum sa fim fericiti in cuplu. Intimitate, senzualitate, sexualitate (2003), Cum sa fim fericiti in cuplu. Intre fidelitate si infidelitate (2003), Arta de a dormi in doi (2004), Tratat despre placere (2004), Barbatul de azi explicat femeilor (2006).


sus