Filtre:
Edituri
 Univers(18) Phoenix(3) Seuil(2) Deutscher Taschenbuch(2) Du Seuil(2) Orion(1) Berkley Books(1) Weidenfeld and Nicolson(1) SuperPocket(1) Curtea Veche(1)
Pret
  5 - 10 Lei (4)  10 - 20 Lei (1)
An aparitie
19852021
Limba
 Romana(20) Engleza(6) Franceza(4) Germana(3) Italiana(1)
Coperti
 Brosate(32) Cartonate(2)
Colectii
 Romanul Secolului XXI(3) Cotidianul(2) Iuventus(1)

Filtrează
Carti Jostein Gaarder
Ordonează
Pagina: 12
Carti Jostein Gaarder
Despre Jostein Gaarder

Jostein Gaarder (n. 8 august 1952, Oslo, Norvegia) a fost profesor de filosofie si istoria religiilor si scriitor origine norvegiana. Romanul sau, Sofies verden (Lumea Sofiei) a fost un best-seller international. Jostein Gaarder este bine-cunoscut pentru scrierea din perspectiva copiilor si majoritatea cartilor sale se adreseaza unui public tanar.

El a urmat cursurile Universitatii din Oslo, unde a studiat limbi si teologie scandinave. Dupa casatoria din 1974, Gaarder a inceput sa scrie, contribuind la mai multe manuale despre filozofie si teologie. S-a mutat impreuna cu familia la Bergen in 1981. Acolo a inceput sa predea filosofia si istoria religiilor. A indeplinit aceasta functie pe care a ocupat-o cativa ani. In acest timp a inceput sa scrie; A publicat carti de specialitate si a devenit scriitor cu norma intreaga.

Prima sa carte de fictiune, Diagnosen og andre noveller (Diagnosticul si alte nuvele) a fost publicata in 1986. Au urmat doua carti pentru copii, Barna fra Sukhavati (The Children from Sukhavati, 1987) si Froskeslottet (The Frog Castle, 1988) inainte de publicarea romanului Kabalmysteriet (Misterul solitar) in 1990. Cu acest roman a castigat si Premiul Criticii Literare din Norvegia. In 1991 a aparut Sofies verden (Lumea Sofiei), care a devenit peste noapte un urias succes international. In 1995 aceasta carte a atins recordul de vanzari in plan mondial, fiind vanduta in peste 10 milioane de exemplare. Timp de trei ani consecutivi a fost pe locul I al celei mai bine vanduta carti in Norvegia. A avut acest succes in aproape fiecare tara in care a aparut.

Pana in prezent, cartea a fost publicata in 44 de limbi si a fost cea mai bine vanduta carte de fictiune din lume in anul 1995, o realizare uimitoare pentru ceea ce in esenta este un manual sub forma unui roman. Succesul romanului intitulat Lumea lui Sophie i-a permis lui Gaarder sa devina scriitor cu norma intreaga. El continua sa publice o carte noua la fiecare doi ani. Gaarder, sotia sa Siri si cei doi fii ai lor locuiesc in Oslo.

Urmatoarele romane ale sale sunt: Julemysteriet (1992; Misterul de Craciun), Vita Brevis (publicat in engleza ca Vita Brevis and That Same Flower, 1996), Sirkusdirektoprens datter (The Ringmaster’s Daughter, 2001), Slottet i Pyreneene (The Castle in the Pyrenees, 2008), si Dukkeforeren (Papusarul, 2016).
Cărți populare scrise de Jostein Gaarder: Lumea SofieiFata cu portocaleMisterul cartilor de jocMisterul de Craciun

sus