Filtre:
Edituri
 Trei(20) Stiintifica si Enciclopedica(2) Stiintifica(2) Cartea Romaneasca(2) Politica(1) Renaissance(1)
Pret
  10 - 20 Lei (2)
An aparitie
19732017
Limba
 Romana(28)
Coperti
 Brosate(23) Cartonate(3) Cartonate si supracoperta(2)
Colectii
 Psihologie Psihoterapie(4) Biblioteca de psihanaliza(2) Dezbateri ideologice(1) Biblioteca de Etica(1) Seriile de Autor(1) Mica Biblioteca Etica(1)

Filtrează
Carti Vasile Dem. Zamfirescu
Ordonează
Vasile Dem. Zamfirescu - Etica si psihanaliza Vezi detalii Vasile Dem. Zamfirescu - Etica si psihanaliza IN STOC Pret: 15,00 Lei
Pagina: 12
Carti Vasile Dem. Zamfirescu
Despre Vasile Dem. Zamfirescu

Născut pe 28 octombrie 1941 în Bucureşti, Vasile Dem. Zamfirescu a fost elev al liceului Mihai Viteazul din capitală înainte de a urma Facultatea de Filosofie, secţia Pedagogie, din cadrul Universităţii Bucureşti. Iniţial se îndreptase spre Facultatea de Litere, însă nu a reuşit să intre, reorientându-se spre o secţie a Filosofiei unde se studia şi literatură. Visul său de început de a deveni scriitor a luat, totuşi, formă, publicând peste cincizeci de studii şi articole şi fiind autorul mai multor cărţi şi manuale. De asemenea, a tradus o duzină de volume din domeniul psihanalizei. Este membru fondator al Editurii Trei şi al revistei Psihanalitica şi coordonatorul colecţiilor Psihologia practică şi Biblioteca de psihanaliză. S-a ocupat de traducerea operelor complete ale lui Sigmund Freud şi ale lui Carl Gustav Jung în limba română. Vasile Dem Zamfirescu carti. A obţinut doctoratul în filosofie cu tema Etica şi psihanaliza, lucrare apărută parţial în 1973 la Editura Ştiinţifică. Textul a fost prima lucrare de doctorat din România de după al Doilea Război Mondial care să trateze o temă legată de psihanaliză.

După absolvirea facultăţii, fiind cercetător la Institutul de Filosofie în plin comunism, coleg cu Gabriel Liiceanu, a ajuns să participe la întâlnirile organizate de Constantin Noica, făcând parte din grupul apropiaţilor filosofului de la Păltiniş. A urmat drumul specializării în psihanaliză, începând cu analiza personală începută în 1986, devenind unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai acestei şcoli în România. Din 1990 a devenit membru fondator, vicepreşedinte, apoi preşedinte, până în 2006, al Societăţii Române de Psihanaliză. În intervalul 2008-2010 a fost directorul Revistei Române de Psihanaliză. Dintre cărţile lui Vasile Dem. Zamfirescu menţionăm: Între logica inimii şi logica minţii, În căutarea sinelui, Filosofia inconştientului, Povestiri de psihoterapie românească. Din 1998 este profesor titular la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu şi, din 2000, este şef de catedră. Vasile Dem. Zamfirescu a participat substanţial la introducerea psihanalizei ca disciplină de studiu în învăţământul superior românesc.


sus