Filtre:
Edituri
 Nemira(71) Hodder(17) New English Library(6) Albin Michel(5) Signet Books(5) Scribner(4) A Signet Book(3) Le Livre de Poche(3) Lucman(3) Trei(3) Aquila(3) Anticipatia(2) J ai lu(2) Signet(2) Aquila 93(2) The Viking(1) Armada(1) Penguin Books(1) Proszynski i S ka(1) Librio(1) Jai lu(1) Romanzo Bompiani(1) Duckworth(1) Pocket Books(1) Orion Publishing(1) HarperCollins(1) Pocket Star Books(1) Wilhelm Heyne(1) Presses Pocket(1) Paris(1) Adevarul Holding(1)
Pret
  5 - 10 Lei (3)  10 - 20 Lei (6)  20 - 50 Lei (90)  50 - 100 Lei (30)  mai mare de 100 Lei (19)
An aparitie
19752019
Limba
 Romana(87) Engleza(45) Franceza(13) Poloneza(1) Italiana(1) Germana(1)
Coperti
 Brosate(124) Cartonate(17) Cartonate si supracoperta(7)
Colectii
 Nautilus(13) Babel(6) Fiction Connection(2) Le Livre de Poche(1) Cameleon(1) Adevarul 101 carti de citit intr-o viata(1) Romane Psy(1)
Filtrează
Carti Stephen King
Ordonează
Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  
Carti Stephen King
Despre Stephen King

Nascut la 21 septembrie 1947 in Portland, Maine, SUA, Stephen Edwin King a reinviat prin cartile sale stilul horror de la sfarsitul secolului 20. A inceput sa scrie prin anii de scoala, sursele sale de inspiratie fiind atunci filmele pe care le vedea la cinema, vanzandu-si lucrarile colegilor sau prietenilor; ritmul in care si-a publicat romanele a ajuns sa fie, la varsta maturitatii, de aproximativ doua pe an. Fascinatia pentru genul horror si SF a aparut cand a gasit, pe la 13 ani, in casa matusii sale, carti de acest gen ce apartinusera tatalui sau - acesta isi abandonase familia cand Stephen King avea doi ani.

In 1971 si-a luat licenta in Limba si Literatura Engleza la Universitatea din Maine. Si in timpul facultatii a scris pentru ziarul studentesc o rubrica numita King's Garbage Truck. In anul in care si-a incheiat cursurile s-a casatorit cu iubita sa, Tabitha Spruce. In aceasta perioada a lucrat in mai multe locuri pentru a se intretine, inclusiv ca paznic sau la lucrator la spalatorie. Dupa facultate a predat engleza la liceu si a scris povestiri, in timp ce locuia intr-o rulota cu sotia si copiii. Acum au inceput problemele lui cu alcoolismul si drogurile, probleme cu care s-a luptat timp de zece ani.

Primul sau roman a fost Carrie, aparut in 1974, subiectul referindu-se la o adolescenta chinuita, ce are puteri telekinetice. Volumul s-a bucurat de un succes imediat. In cartea sa, Stephen King a amestecat horror-ul cu fantasy-ul, macabrul si fictiunea. Urmatoarele pastreaza acelasi stil: Salem's Lot prezinta povestea lui Ben Mears, un scriitor care se intoarce in orasul in care a copilarit, si descopera ca toti locuitorii s-au transformat in vampiri. Au urmat The Shining - Stralucirea, Apocalipsa, Zona moarta, Christine, Cimitirul animalelor, Ochii dragonului, Jocul lui Gerald etc. In cartile sale, Stephen King a atins aproape orice tema care ar putea produce teama, de la vampiri la criminali psihopati, de la piromani la fantome, de la arme biologice la masini capabile sa faca rau in mod voit. De asemenea, obsesiile si formele pe care le pot lua acestea, ca si capacitatea lor de a distruge persoane, familii si comunitati intregi, sunt referinte frecvente in lucrarile scriitorului. 

A publicat si colectii de scurte povestiri si mai multe scenarii de film. In plus, si-a analizat si propria cariera si arta de a scrie in cartea Misterul regelui. Despre scris, aparuta in anul 2000, la scurt timp dupa ce a suferit un grav accident de masina, provocat de un sofer ce fusese distras de cainele pe care il avea pe bancheta din spate. Soferul l-a ranit pe Stephen King, care mergea pe marginea drumului, aruncandu-l la patru metri de locul impactului si cauzandu-i rani severe. A publicat si sub pseudonimul Richard Bachman, curios sa vada daca va avea succes si fara a-i fi prezent numele pe coperta. Cele patru romane scrise sub pseudonim au aparut si intr-o antologie, in a carei prefata explica intreaga motivatie a acestei actiuni.
Cărți populare scrise de Stephen King: ShiningCarrie

sus